Vores bedsteforældre gjorde, hvad de kunne for at spare sammen og gøre verden bedre, og nu låner vi af vores børnebørn for at få det endnu bedre. Det holder naturligvis ikke i længden, fastslår fysiker, økonom og nobelpristager, Mohan Munasinghe. Men selvom vi opfører os håbløst, har han endnu ikke opgivet at forandre verden til det bedre. Det kræver, at vi hver især ændrer vores værdier, siger han. Politikerne skal vi ikke vente på.

Er vi på vej ud over afgrunden, eller når vi at ændre holdning, inden de fleste af os falder i?

Der er ikke tale om et plot fra en science fiction film, men om virkelige diskussioner mellem nogle af verdens førende eksperter på lederskab, økonomi og bæredygtighed. Lige nu bruger vi halvanden planet om året på at behage vores lyster og ikke overraskende, er det stadig i vores del af verden, det står værst til.

Indtil finanskrisen ramte os, havde vi penge nok til bare at forbruge mere og mere, men nu hvor vi har en økonomisk krise, er flere begyndt at tænke over, hvordan vi ellers kan søge lykke – hvis det ikke er igennem større forbrug af materielle goder. Og det kan ende med at blive vores redning, siger fysiker og økonom, professor Mohan Munasinghe, der grundlæggende er optimist på menneskehedens vegne. Han var sammen med andre internationale eksperter samlet i København til dette års CSR-event Who Cares Wins.

Hvordan vi både sikrer vores økonomi samtidig med, at vi går i en mere bæredygtig retning, er et godt spørgsmål, som han heldigvis har et godt svar på.

Mohan Munasinghe er professor fra Sri Lanka, uddannet fysiker, økonom og ingeniør fra både Colombo, Cambridge og MIT og så fik han i 2007 Nobels Fredspris sammen med blandt andre Al Gore. Han har opgivet at vente på de politiske ledere, men hvis mellemlaget af virksomhedsejere, borgmestre og forbrugere med overskud indser, at vi kan leve på en anden måde, så kan disse være med til at presse os i rigtig retning, mener han.Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

About the Author

Paula Larrain

Paula Larrain

Bidt af journalistisk idealisme. Tror efter 25 år i nyhedsbranchen stadig fuldt og fast på, at læserne gerne vil bruge medier til at blive klogere og ikke kun til underholdning. Har tidligere været udenrigsjournalist på Radioavisen og Berlingske Tidende, hvor hun også nåede at være ledende redaktionssekretær, inden hun kom tilbage til DR som vært for TVAvisen. I dag er hun stifter og redaktør af Dit Perspektiv og rejser desuden landet rundt som ordstyrer og foredragsholder

Leave a comment